perjantai 18. joulukuuta 2015

Onko agility urheilua?


Facebookkia aamulla selaillessa, törmäsin Suomen Agilityliiton jakamaan linkkiin, jossa pohdittiin hyväksyttäisiinko vihdoin agility urheilulajiksi. Mua edelleenkin hieman naurattaa, että esimerkiksi shakki ja tikanheitto ovat urheilulajeja, mutta agility ei. Sillä agilityssä itse juoksemisenkin lisäksi käytetään päätä, niinkuin shakissakin. Unohtamattakaan niitä suunnanmuutoksia, jotka tapahtuu sadasosasekunnilla ja samaan aikaan olisi pystyttävä hallitsemaan ja ohjaamaan huippunopeudellaan kulkevaa koiraa. Haastetta riittää niin koiralle kuin ihmisillekkin.

    Väitän ja tiedän että lähes jokainen hengästyy agilityradalla.  Agilityhän on paljon muutakin kuin koiran koulutusta, se on parhaillaan tiimityötä koiran kanssa, jossa sekä koira että myös ihminen joutuu juoksemaan ja ohjaajan on kerettävä kertomaan koiralle (joka kulkee parhaimmillaan sen 50km/h) aina seuraava este. Yritäppäs siinä sitten pysyä perässä, ilman että sitä urheiluksi kutsuisit. :-) Voisikin olla ihan hyvä, että nämä päättäjät kokeilisivat aina ensin lajia, ennenkuin tekee päätöksen siitä, onko se sitten urheilua vaiko ei.


 Lukekaahan tuo Ylen artikkeli, jos yhtään olette agilityihmisiä, 
teksti nimittäin oli minun mielestä asiapitoinen sekä hyvin kirjoitettu.
 Pääset lukemaan tästä

Ja muistakaahan katsoa mtv3 lottolähetys 2.tammikuuta, siellä esitellään agilityä ;)


3 kommenttia:

 1. On se nyt kumma jos agia ei saada "viralliseksi" urheilulajiksi. :|
  Vastaan pistäjät voisivat edes kerran käydä kentällä kokeilemassa ja antaa sitten mielipide uudelleen. :D

  www.tottethehavanese.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Joo samaa kattelin.. Paras päättäjän kommentti jutussa oli vertaus kouluratsastukseen "ratsastuksessa ratsastaja ei juokse radalla hevosen rinnalla” ? Siis häh, eikös se juokseminen nimenomaan ole urheilua :D Ei siis sillä ettei ratsatus olisi, on se.

  Tää on kyllä ihan uskomatonta, kun nuo kaikki "syyt" on niin tekaistuja kun vaan olla ja voi. En tiedä pitääkö noiden päättäjien oikeasti tehdä itsestään tyhmiä, vai onko ne oikeasti noin hömöjä. Mie en ees tiiä mitä sanoa kun tää asia ärsyttää niin paljon.

  VastaaPoista