maanantai 16. marraskuuta 2015

HH:n agilitykysymykset


 1. Kuulutko johonkin agilityseuraan? Mihin?
- Kyllä kuulun, hakunilan seudun koiraharrastajiin, eli HSKH.

2. Kauan olet harrastanut agilityä?
- vajaa kahdeksan vuotta.

3. Onko agilityä harrastava koirasi luustokuvattu? Millä tuloksilla?
- aijemmat koirat on, A-lonkkaa ja 0-kyynärää sielä tais olla. Tidaa ei vielä ole, mutta tullaan aivan lähiaikoina kuvaamaan.


4. Mikä on parasta agilityssä?

- Ehdottomasti ne hetket, kun yhteistyö koiran kanssa sujuu kuin ajatus. Ne hetket kun onnistuu. Hauskuus. Huono päivä muuttuu selkeästi paremmaksi. :)


5. Mikä on huonoin puoli agilityn harrastamisessa?
- Tämän kysymyksen jätin itselleni viimeiseksi johon vastaan. En vain saa mitään järkevää ajatusta tästä itselleni tällähetkellä kasaan.6. Miksi aloitit agilityn ja mitä kautta tutustuit lajiin?
-  Pikkutyttönä (ei sillä, ettenkö edelleen olisi) sitä hypytti koiria esteillä, ilman sen kummoisempaa ajatusta mitä agility on. Sitten kuulin naapurini harrastavan agilityä, ja se vinkkasi sitten heidän seuraansa. Äidin kanssa sitten tutkittiin nettisivuja ja ilmoitettiin mut ja silloisen cockerini agilityn alkeiskurssille. Siitä sitten kaikki taisi lähteäkkin.7. Mitä ohjauskuviota suosit eniten puolenvaihdoissa?
 Valssi, takaaleikkaus vaiko joku ihan muu?
- Takaaleikkaukset ja persjätöt.8. Mikä asia/este oli vaikein opettaa koirallesi agilityyn liittyen?
- Hmm.. veikkaisin että ansaesteet. Ne on vieläkin vähän hankalia, treeneissä kuuntelee, kisoissa ei. 9. Oletko kilpaillut agilityssä? Mikä on koirasi taso ja kokoluokka?
- Ehdottomasti olen! Pidän itseäni hyvin kilpailuviettisenä. Kaksi cockeria kilpailee tällä hetkellä medi3 luokassa. Tida on muutaman kisan kisannut maksi1 -luokassa.10. Onko sinulla kotipihallasi agilityesteitä? Mitä? Mistä olet ne hankkinut?
- Omaa pihaa meillä ei ole, mutta vanhempien pihalta löytyy kepit, rengas, putki, vauva puomi ja hyppyjä.11. Kuinka usein treenaat lajia?
- Riippuen omasta ajasta, välillä enemmän välillä vähemmän. 2 kertaa viikossa kuitenkin.12. Treenaatko kesät ja talvet?
- Jep, kesät ulkokentällä, talven hallissa.13. Kuinka lämmittelet koirasi agilityä varten?
- Kotona ennen lähtöä käydään reippaalla about 5-10min lenkillä, sen jälkeen (nyt syksyllä-talvella kun sää on kylmempi) heitän Botin päälle ja koira autoon. Sitten kun päästään Ojankoon, takki pois ja uudelleen kävelylle. Nyt ollaan alettu hieman enemmän hölkkäilemään ennen treeniä, on mukavaa kun itsellekkin saa pientä hikeä pintaan. Sitten taas Botti päälle siksi aikaa kun rakennan radan ja käyn sen läpi.14. Käytätkö koirallasi palautusjuomia?
 Entä lihaksia lämmittäviä takkeja ja mantteleita?
Käytän sekä palautusjuomaa että Bottia.
15. Seuraatko agilityn arvokisoja ja muuta agilitymaailmassa tapahtuvaa?
- Seuraan. :-)16. Harrastatko koirasi kanssa muuta lajia, kuin agilityä?

- Jep, tokoa ja nyt alkaa rallitokon alkeiskurssikin!17. Onko koirallasi hyvä hyppytekniikka?
- Mun ja muutaman muunkin mielestä ehdottomasti on. Jos se ei osais hypätä, en sitä laittaisi noita maksihyppyjäkään hyppimään. Toki edelleen hiotaan ja varmasti hyppytekniikka kurssille ensikevään aikana menemme.18. Tiputteleeko koirasi rimoja agilityradalla?
-  muurilla saattaa palikat lennellä, eipä oikein muuten tiputa. Hypyt ovat kuitenkin maksikorkuuksissa pysyneet paremmin ylhäällä, kuin medi hypyt mikä on hieman ihmeellistä. Tida varmasti keskittyy korkeampaan hyppyyn paremmin.19. Pidätkö itseäsi hyvänä agilityohjaajana?
-  Sanotaan vaikka niin, että aina pystyy kehittyä. Nopeampaa reaktiokykyä mun ainakin täytyisi kehittää.20. Oletko kokeillut ohjata muiden koiria agilityssä, kuin omiasi?
- Olen! Olen ohjannut ja kilpaillut pian 6 vuotta cockerin kanssa, jonka omistaja joutui omista syistään aikoinaan lopettamaan itse ohjaamisen. Olemme Ainon kanssa keränneet yhdessä kaikki luvat ja sertit, näin ollen kisaamme tällä hetkellä kolmosluokassa. Paras tuloksemme kolmosissa on 0-rata sijalla 5./47. Voitimme myös seuranmestaruuden v 2015.
Myös bordercollieta, villakoiraa, koikkeria ja lukuisia muita olen satunnaisesti ohjannut.
Käykäähän tekin vastailemassa Hurttahuoneen kysymyksiin.
 Nyt myös sekarotuisille olisi kysymyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti